zondag 9 juni 2013

Kaart Balearen met Mallorca en Ibiza - Spanje Vakantie

Kaart Balearen, Majorca, Minorca, Ibiza, Formentera, Cabrera, wegen, steden: CIA;
De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee die bestuurlijk bij Spanje hoort. Het is een van de 17 autonome regio's van Spanje en heeft 1.113.114 inwoners (2012). De hoofdstad is Palma de Mallorca.

De Balearen liggen ongeveer 200 kilometer ten oosten van de steden valencia en Alicante op het Spaanse vasteland. De Spaanse naam is Islas Baleares en de Catalaanse naam Illes Balears.

De archipel bestaat uit zes eilanden. De grootste eilanden daarvan zijn Majorca, Minorca, Ibiza en Formentera. De twee kleinere eilanden zijn Cabrera en Dragonera. Verder liggen er veel kleine rotseilanden.

Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboomeilanden.

De Balearen zijn voor het grootste deel bergachtig en hebben rotsachtige, diep ingesneden kusten met en aantal goed bereikbare havens. Alleen op Mallorca ligt een grote centrale vlakte.

Mallorca heeft een steile, rotsachtige kust met talrijke baaien. Het hoogste punt op het eiland is met 1.445 meter de Puig Mayor. Op verschillende plaatsen op het eiland zijn druipsteengrotten.

Balearische Zee
De Balearische Zee, of Iberische Zee, is een subzee van de Middellandse Zee. De Balearische Zee scheidt de Balearen scheidt van het Spaanse vasteland.

De zee ligt ten oosten en noorden van de Balearen, en op het vasteland ten oosten van de stad Valencia en ten zuidoosten van de stad Barcelona.

Klimaat en vakantie
De Balearen hebben een zacht mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters.

De eilanden zijn een favoriete bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de badplaatsen, stranden en uitgaansgelegenheden.

Op het prachtige eiland Cabrera ligt het Nationaal park Archipiélago de Cabrera

Vooral de eilanden Mallorca, het grootste eiland van de archipel, en Ibiza trekken veel toeristen. Er zijn veel hotels, appartementen en vakantiehuisjes beschikbaar.

De stad Palma de Mallorco telt veel historische bezienswaardigheden, zoals kerken, en er zijn een aantal musea. Het moderne stadsdeel strekt zich ruim 10 kilometer langs de kust uit.

Mallorca heeft een vliegveld en er varen veerboten naar het Spaanse vasteland en de overige eilanden.

Ook Ibiza heeft een luchthaven en veerbootverbindingen met het Spaanse vasteland en met Mallorca.

Steden Balearen
Naast de hoofdstad Palma de Mallorca zijn een aantal andere steden en plaatsen op de Balearen: Calviá, Ibiza, Manacor, Lluchmayor, Marrachí, Santa Eulalia del Río, Inca, Ciudadela, Mahón, San José, San Antonio Abad, Fornells.

Kaart Balearen
De Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee, is een van de 17 regio's van Spanje. De hoofdstad is Palma de Mallorca.

Kaart Balearen, eilanden, steden: EU