dinsdag 11 juni 2013

Kaart Ibiza - Balearen Vakantie Spanje Provincies

Kaart Ibiza, steden, wegen, reliëf, topografie: US Army
Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee dat bij de regio Balearen hoort. Het eiland heeft 134.460 inwoners (2011) en de hoofdstad is Ibiza. De Catalaanse naam is Eivissa.

Het eiland heeft een oppervlakte van 573 km2. De maximale lengte van noord naar zuid is 41 kilometer en de maximale breedte van oost naar west 15 kilometer.

Het eiland is een van de Pityusen. De Pityusen omvatten de eilanden Ibiza, Formentera en een aantal kleinere eilanden. Het eiland Formentera ligt 6 kilometer ten zuiden van Ibiza.

De Spaanse naam voor deze eilanden groep is Islas Pitiusas (Pijnboom Eilanden), en is afgeleid van het Griekse woord pitus dat pijnboom betekent.

Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de autonome Spanse regio Balearen. Het eiland ligt ten westen van Majorca en Minorca en ten noorden van Formentera.

Het eiland is heuvelachtig van karakter en heeft voor het grootste deel steile kusten. Belangrijke economische middelen van bestaat zijn naast het toerisme de winning van zeezout en visserij.

Het hoogste punt op het eiland is met een hoogte van 475 meter de Sa Talaiassa, of Sa Talaia.

Klimaat en vakantie
Ibiza heeft en mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.

Het eiland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege onder meer de unieke biodiversiteit en het cultureel erfgoed waaronder archeologische vindplaatsen.

Het eiland is vooral bij jongeren een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige stranden en de vele uitgaansgelegenheden.

De sfeervolle stad Ibiza ligt rond een akropolis-achtige oude binnenstad die omgeven is door muren.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn de gotische kathedraal die uit de 13de eeuw dateert, het archeologisch museum en het Museo monográfico de Puig de Molins.

De afgelopen decennia heeft Ibiza steeds meer een toeristische aanblik gekregen, met de bouw van vakantieparken, hotels, restaurants en nachtclubs.

Steden Ibiza
Naast de hoofdstad Ibiza Stad zijn een aantal andere steden en plaatsen op het eiland: San José, Sant Antonio Abad, Santa Eulalia del Río en San Antoni de Portmany.

Ibiza heeft een internationaal vliegveld en er zijn verbindingen met veerboten met het Spaanse vasteland en het eiland Mallorca.

Er varen veerboten van de haven van Sant Antoni en Ibiza Stad naar Barcelona, Mallorca, Dénia en Valencia.

Er zijn ook veerverbindingen met Formentera vanuit Ibiza Town, Santa Eulària en Figueretes–Platja d'en Bossa.